Een koude avocado – komkommer soep als alternatief voor gazpacho! Net zo lekker fris en toch verrassend anders!! Perfect voor een warme zomeravond in je eigen tuin of als amuse.

avocado - komkommer soep
30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 komkommers
  • 2 avocado’s
  • 1 groene paprika
  • ½ groene chilipeper
  • 3 lente uitjes
  • sap van 1 citroen
  • 150 gr kleine garnaaltjes
  • olijfolie
  • een handjevol pijnboompitten
  • peper en zout

Zo maak je het:

Deze soep wordt koud gegeten en daarom is het dus slim om hem ruim van te voren klaar te maken zodat hij nog goed kan afkoelen. De makkelijkste manier om de soep te maken is in een blender of een keukenmachine. Was alle groenten goed. Snijd daarna de komkommer in grote stukken en doe deze in de keukenmachine of blender. Snijd de paprika, haal de zaadjes eruit en snijd daarna grote stukken die je bij de komkommer in de blender stopt. Snijd de chilipeper over de lengte en haal ook hier de zaadjes uit. Snijd de chilipeper kleiner en doe deze ook bij de komkommer. Snijd de avocado’s over de helft en haal het vruchtvlees eruit, doe dit ook bij de komkommer. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de inhoud van de blender.

Snijd twee van de lente uitjes kleiner en voeg deze toe aan de komkommer. Voeg wat zout en peper toe en begin met het mixen / blenden van de soep. Dit gaat wel even duren. Na een paar minuten voeg je wat olijfolie toe.

Laat de soep blenden totdat een zachte, zalvige soep ontstaat, voeg indien nodig meer olijfolie toe. In principe kan de soep zacht genoeg worden zonder dat hij gezeefd hoeft te worden.

Proef de soep om te checken of de smaak sterk genoeg is. Voeg indien nodig wat extra zout en peper toe.
Zet de soep in de koelkast om verder af te koelen.

Voordat je de soep serveert, snijd je de laatste lente ui in kleine rondjes. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan.

Doe de soep in kleine serveerglaasjes en garneer deze met de ui, garnaaltjes en pijnboompitjes.

Smakelijk!