Een smaakvol en simpel bijgerechtje om extra punten mee te scoren bij je gasten! Daarnaast ook een verrijking van je tapastafel.

Auberginerolletjes met parmaham en mozzarella
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 8-12 rolletjes:

  • 2 aubergines
  • 80 gr parmaham
  • 1 bol buffelmozzarella
  • olijfolie
  • peper

Zo maak je het:

Snijd de aubergines over de lengte in lange dunne plakken. Een mandoline maakt dit heel gemakkelijk. Zo krijg je ook hele mooie, gelijkmatige en dunne plakjes aubergine.  Zet een grilpan op het vuur. Doe de plakken aubergine in de pan zodra deze heet is. Bak de aubergine aan beide kanten totdat een mooie afdruk ontstaat. Haal de plakken uit de pan. Herhaal dit totdat alle plakken gebakken zijn. Leg de plakken op een plank.

Leg op elke plak aubergine een plakje parmaham. Zorg dat de ham niet buiten de randjes van de aubergine komt. Snijd de mozzarella in hele dunne plakjes en leg op elk plakje ham een plakje mozzarella. Strooi er wat peper overheen.

Rol nu voorzichtig de aubergine op. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en zet ze 10 minuutjes onder de grill van de oven.

Dat was het! Smakelijk!

Auberginerolletjes met parmaham en mozzarella
Auberginerolletjes met parmaham en mozzarella