Verse aspergesoep. Deze soep is niet echt dik en maar een beetje romig maar wel zacht en vol van smaak. Ik houd persoonlijk niet van hele dikke romige soepen, daar zit ik meteen zo vol van. Ik vind het lekkerder als de soep wat dunner is zolang het maar een smaakvolle niet waterige soep is. Deze soep is bijzonder door de rivierkreeftjes en de toevoeging van nootmuskaat.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr asperges
  • 2 liter groentenbouillon
  • 1oo ml slagroom
  • 50 gr rivierkreeftjes
  • bieslook
  • nootmuskaat

Zo maak je het:

Snijd het kontje van de asperges en schil de asperges. Doe de schillen en de kontjes van de asperges vast in een grote soeppan. Rol de verse asperges in een schone, natte handdoek en leg deze in de koelkast.

Voeg 2 liter water toe aan de aspergeschillen. Breng deze aan de kook en laat deze 10 minuten koken. Voeg nu 2 bouillonblokjes toe. Laat nog 5 minuten koken. Snijd ondertussen de asperges in kleine, hapklare stukjes.

Zeef de aspergeschillen uit de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg de aspergestukjes en de slagroom toe en laat alles nog 5 minuten koken. Voeg nu de rivierkreeftjes toe. Hak ondertussen de bieslook fijn.

Rasp wat nootmuskaat over de soep en voeg een beetje peper toe.

Proef de soep, als de smaak goed is, is de soep klaar. Voeg indien nodig nog wat zout of peper toe. Strooi de bieslook over de te serveren soep.

Smakelijk!