Zelfgetrokken bouillon van asperges en venkel. Heerlijk lichte en frisse seizoenssoep!

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 500 gr witte asperges
  • 200 gr groene asperges
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • anijszaad
  • peper
  • 1.5 l groentebouillon
  • verse bieslook

Zo maak je het:

Snijd het groen van de venkel. Snijd de rest van de venkel in dunne schijfjes. Schil de witte asperges en snijd het kontje van de asperges. Pel en snipper de ui.

Doe een scheutje olie in een diepe pan en laat deze heet worden. Voeg de uien en de venkel toe en fruit deze voor 2 minuten. Voeg wat anijszaad toe en roer goed. Voeg nu de aspergeschillen en de aspergekontjes toe en giet er daarna de groentebouillon bij. Breng alles aan de kook en laat voor 20 minuten koken.

Snijd alle asperges in kleine stukjes en hak de bieslook fijn.

Haal de bouillon van het vuur en filter deze door een zeef. Zet terug op het vuur en voeg de stukjes asperge toe. Laat nog 10 minuten koken. Voeg naar smaak peper toe.

Serveer de bouillon met wat verse bieslook.