Snelle roerbak met zalm en andijvie. Andijvie is natuurlijk een Nederlandse stamppotgroente bij uitstek maar ook in deze roerbak met veel kruiden past hij perfect. Net weer even anders :).

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr gerookte zalm
  • 250 gr andijvie
  • amandelschaafsel
  • verse gember
  • 1 limoen
  • 1 knoflookteen
  • soja saus
  • 5 spices
  • zout en peper
  • 150 gr rijst
  • 200 ml bouillon

Zo maak je het:

Snijd de zalm grof. Rasp de schil van de limoen. Pel de gember. Pel de knoflook, snijd deze over helft en verwijder de wortel. Snijd de andijvie fijn.

Kook de rijst volgens de verpakking.

Zet een grote bakpan op het vuur. Verhit hierin wat olie. Voeg de andijvie toe. Voeg meteen ook de bouillon, geraspte gember, de uitgeperste knoflook, een flinke scheut sojasaus en een lepel 5 spices toe.

Bak ondertussen de zalm in een aparte pan met de limoenrasp en een beetje limoensap.

Breng alles samen op het bord. Begin met een laagje rijst, dan de andijvieroerbak en als laatste de zalm. Strooi er wat amandelschaafsel overheen.