Zachte geitenkaas werkt goed met zowel zoet als hartig en op je hapjesplank is dit een leuke afwisseling. Hierbij drie verschillende bereidingen van zachte geitenkaasballetjes: zoet met gekarameliseerde pecannoten en hartig met verschillende kruiden en met zongedroogde tomaten en olijven.

20 minutes
Easy
0-5 euro pp

Geitenkaashapje met pecannoten

Bruschettas
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr pecannoten
  • 2 eetlepels honing
  • tijm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid de ongeroosterde pecannoten over de bakplaat. Rooster de pecannoten voor ongeveer 10 minuten.

Doe de geroosterde pecannoten met de honing in een kom. Rijg de blaadjes van de tijm en roer de honing en tijm door de noten. Verspreid nu de noten weer over de bakplaat. Zet de noten 15 minuten terug in de oven, roer elke 5 minuten er even doorheen.

Laat de pecannoten afkoelen en hak ze fijn.

Pak met een theelepel wat geitenkaas en rol dit in de muis van je hand tot een balletje. Rol het geitenkaasballetje door de fijngehakte noten.

Herhaal dit voor alle geitenkaas.

Geitenkaashapje met kruiden

Bruschettas
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • peper
  • ½ limoen

Hak de kruiden fijn. Rasp de schil van ½ limoen en hak deze fijn. Roer alles door elkaar met wat peper en zout. Pak met een theelepel wat geitenkaas en rol dit in de muis van je hand tot een balletje. Rol het geitenkaasballetje door het kruidenmengsel.

Herhaal dit voor alle geitenkaas.

Geitenkaashapje met zongedroogde tomaten en olijven

Bruschettas
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • verse peterselie
  • 5 zwarte olijven
  • fresh parsley
  • fresh basil
  • fresh chives
  • fresh mint
  • olive oil
  • pepper

Mash the feta with a fork and add the yogurt, mix it well until you’ll have a nice and smooth dip with some small crumbles. Add the chopped herbs, the squeezed garlic and some pepper. Stir everything and add some olive oil. Stir it for one more time and garnish it with a bit of olive oil and some mint leaves.