Super lekkere en unieke parfait! Heerlijk toetje. De bewerkingstijd is ongeveer een half uurtje maar de parfait moet nog minstens 3 uur in de vriezer. Houd hier rekening mee.

25 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 5 cl Amaretto

  • 2 eieren
  • 300 ml ongeklopte slagroom
  • 100 g suiker
  • 500 gr bitterkoekjes
  • 10 gr chocolade schaafsel

Zo maak je het:

Begin met het scheiden van de eieren.

Bewaar zowel het eiwit als het eigeel. Zet het eiwit nog even apart. Doe het eigeel in de keukenmachine of in een mengkom voor je mixer.

Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Hak de helft van de bitterkoekjes fijn.

Zet een steelpannetje op het vuur. Doe hierin de helft van de room en verwarm deze zachtjes. Haal de gelatineblaadjes uit het water. Knijp ze uit en doe ze bij de room. Laat de blaadjes hierin oplossen.

Doe de fijngehakte bitterkoekjes bij de room in de pan. Roer even, haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.

Meng het eigeel met de suiker goed met de mixer tot er een bleke saus ontstaat. Voeg het amaretto toe aan het eigeel en mix nogmaals. Voeg nu langzaam de bitterkoekjesroom toe, terwijl je blijft mixen.

Klop nu de andere helft van de room op tot een halfopgeklopte slagroom en klop het eiwit op tot er een stevig schuim ontstaat. Roer de opgeklopte room door de bitterkoekjesroom, roer daarna ook de geklopte eiwitten er doorheen.

Pak nu een cakevorm. Bedek de bodem en de randen met vershoudfolie. Dit zorgt ervoor dat je de parfait er straks gemakkelijk uit krijgt. Giet het mengsel in de schaal. Strijk de bovenkant mooi glad en zet de schaal in de vriezer. De parfait moet minimaal een paar uur opstijven. De parfait kan je ook al gemakkelijk een paar dagen van tevoren maken.

Voor de afwerking;

Snijd de overige bitterkoekjes in dunne schijfjes en schaaf de chocolade. Snijd de parfait in dunne plakjes, serveer elk plakjes met wat plakjes bitterkoekjes en chocoladeschaafsel.

Smakelijk!