Heerlijke vegetarische groentenpasta met mozzarella en olijven. Deze keer heb ik de pasta met vegetarische gehaktballetjes gemaakt maar je kan er natuurlijk ook gewone gehaktballetjes bij bakken.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr courgetti
  • kerstomaatjes
  • 1 mozzarella
  • vegetarische gehaktballetjes
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 bosui
  • verse basilicum
  • 100 ml groentenbouillon
  • zwarte olijven

Zo maak je het:

Zet de tomaten 10 minuten in de grill met wat olijfolie en zeezout.

Zet een diepe bakpan op het vuur, doe hierin de groentebouillon en breng die aan de kook.

Zet daarnaast een kleine sauspan op het vuur en verwarm hierin de tomatensaus. Snijd ondertussen de olijven in kleine schijfjes, hak de bosui fijn en snijd de mozzarella in blokjes (houdt 2 plakjes apart voor de garnering.

Voeg zodra de bouillon kookt de courgetti toe en laat zachtjes sudderen terwijl je af en toe roert. Voeg de mozzarella, basilicum, bosui en olijven toe aan de tomatensaus en breng deze ook aan de kook.

Giet de courgetti af en zet de pan terug op het vuur. Voeg de vegetarische gehaktballetjes toe en bak voor 5 minuten. Roer af en toe in de tomatensaus.

Haal de tomaatjes uit de grill. Serveer de courgetti met de gehaktballetjes en tomatensaus. Leg hierop de gegrilde tomaten en een plakje mozzarella.