Een traybake is echt een heerlijk makkelijk gerecht waar je super veel mee kan varieren en combineren. Snel en gemakkelijk om te maken en super smakelijk! Hierbij een variant met venkel en een zalmmoot!

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 zalmfilets op de huid
  • 250 gr krieltjes
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • saffraan-aïoli

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en zet deze met een flinke laag water op het vuur. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Giet daarna de aardappeltjes af.

Maak de venkel schoon en snijd deze in brede repen. Leg het groen apart.

Leg een bakpapier op een grote oventray. Verdeel hier de ui, aardappels en venkel overheen. Sprenkel er wat olijfolie, peper en zeezout overheen. Zet de tray 15 minuten in de oven. Snijd de courgette in dikke plakken.

Haal de tray uit de oven en voeg de courgette en de zalm toe aan de tray. Sprenkel er nogmaals met wat olijfolie, peper en zeezout overheen. Zet nog 15 minuten terug in de oven.

Haal de tray uit de oven, strooi er wat pijnboompitten en het fijngehakte groen van de venkel overheen. Erg lekker met een saffraan-aïoli. Smakelijk eten!