Dit is een van mijn persoonlijke favorieten, een heerlijke pasta met veel verse kruiden en grote garnalen. Simpel om te maken en super smaakvol!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 200 gr pasta bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 500 gr grote garnalen
  • 1 bosui
  • 1 knoflookteen
  • 5 grote pomodori tomaten
  • veel verse kruiden: basilicum, peterselie, tijm, oregano, salie en bieslook
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zoals met al mijn pastagerechten, is het recept is geschreven op het maken van verse pasta maar ik zal ook aangeven wanneer je de gedroogde pasta kan gaan koken.

Mocht je wel verse pasta maken, begin dan met het voorbereiden van het pastadeeg, weeg 200 gr speciaal pasta bloem af en mix dit (in de keukenmachine) met 2 eieren en een beetje zout. Zodra het deeg een mooi bolletje vormt, zet je het ongeveer 15 min afgedekt in de koelkast. Zet alvast een pan met water op om de pasta in te koken, ook als je droge pasta gaat gebruiken.

Kook water om de tomaten te ontvellen. Maak een kruis in het vel van de tomaten en leg deze in het kokende water. Giet na 2 minuten het water af en koel de tomaten af met flink koud water. Verwijder de vellen en de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Hak alle kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen en hak deze ook fijn. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Maak de bosui schoon en hak deze in kleine ringetjes. Dep de garnalen droog met een stukje keukenpapier.

Indien je gedroogde pasta gebruikt, doe deze dan nu in het kokende water.

Indien je verse pasta maakt, zorg dan dat je aanrecht schoon en droog is om er zo het pastadeeg op uit te rollen. Bestrijk je aanrecht met een beetje bloem en rol je pastadeeg uit tot een flinke lap.

Snijd repen van het pastadeeg die in de pastamachine passen. Rol de repen goed uit en rol ze tot 3 x toe door de machine. Ik gebruik voor dit recept de tagliatelle pasta variant. Als je de pasta gedraaid hebt, hang je ze op je droogrekje.

Zet een grote pan op het vuur en laat hierin wat boter smelten. Voeg de garnalen toe. Bak de garnalen een paar minuten aan beide kanten.

Voeg nu eerst flink zeezout en een scheut olijfolie toe aan het kokende water voor de pasta. De pasta moet ongeveer 5 min koken. Doe de pasta in de pan en laat 5 minuten koken.

Voeg de gehakte kruiden, de citroenrasp en wat peper toe aan de garnalen. Roer alles goed door elkaar. Pers de knoflook bij de garnalen in de pan uit. Voeg nu ook de tomaten en bosui toe. Blijf alles goed roeren. Voeg twee scheppen van het kookvocht van de pasta toe en doe de uitgelekte pasta bij de garnalen in de bakpan. Roer alles goed door elkaar tot het meeste vocht opgenomen is. Voeg naar smaak nog wat peper toe.