Heerlijk vegetarisch stoofpotje vol met groenten gemaakt in de tajine. Laat de tajine of de braadpan het werk voor je doen.

30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 6 kleine aardappels met schil
  • 300 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 2 eieren
  • verse peterselie, basilicum, tijm
  • 500 ml tomaten passata
  • 50 gr feta
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • zout en peper

Zo maak je het:

Begin met het fijnhakken van de kruiden en het snijden van de groenten. Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel. Pel en snipper de ui. Was de paprika’s. Snijd deze over de helft, verwijder de zaden en snijd de paprika’s in kleine stukjes. Hak de spinazie kleiner.

Zet de tajine (of een braadpan) op het vuur. Doe hierin wat olie en verwarm deze. Pers de knoflook uit in de tajine en voeg ook de ui toe. Verhit alles.

Voeg nu de tijm en de passata toe, roer alles door elkaar. Leg nu de aardappels in de tomatensaus. Voeg ook de paprika en de spinazie toe. Breng het geheel aan de kook.

Proef de saus en voeg indien nodig wat zout en peper naar smaak toe. Voeg ook de peterselie toe.

Laat alles doorkoken en breek de eieren in de saus. Breng terug aan de kook en laat nog 10 tot 15 minuten koken (tot de eieren hard zijn)

Rasp de feta over de schotel en strooi de basilicum er overheen.