Super snelle kaneelbroodjes. Door kant en klaar croissant deeg te gebruiken zet je in 20 minuutjes een heerlijk zoet nagerecht of tussendoortje op tafel. De kaneel komt je al tegemoet vanuit de oven! Geniet ervan!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • kant-en-klaar deeg voor croissants pakje (250 gr)
  • 2 eetlepels bruin basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • handvol rozijnen
  • 2 eetlepel nougatine nootjes
  • poedersuiker
  • water
  • 2 eetlepels vloeibare bakboter

Zo maak je het:

Warm de oven voor op 200 graden.

Begin met de vulling, roer de bruine basterdsuiker en de kaneel door elkaar. Roer ook de nougatine nootjes hier doorheen. Leg bakpapier op je aanrecht. Rol het deeg hierop uit elkaar, gebruik een deegroller om het nog wat uit te spreiden indien nodig. Vet het deeg in met vloeibare bakboter. Verspreid nu het suikermengsel over het deeg. Strooi hier nog wat rozijnen en indien nodig extra nootjes overheen. Rol het deeg op in kleine rolletjes. Zelf heb ik hiervoor kleinere stukken afgesneden om gemakkelijkere te rollen en kleinere rolletjes te krijgen. Zet de rolletjes rechtop in een ovenschaal.

Bak de rolletjes in 14 minuten gaar. Roer ondertussen de poedersuiker los met wat water zodat je een mooie glazuur krijgt. Giet het glazuur net voor het opdienen over de rolletjes. Strooi er ook nog wat nootjes overheen en je zoete, kaneel caloriebom is klaar!