YES!!! Eindelijk…… ik heb alles geprobeerd, zacht kolkend water, azijn in het water, de eitjes in een soeplepel in het water laten zakken….  maar eieren pocheren was me nog nooit goed gelukt. Deze truc werkt dus eindelijk wel! Het is nog even testen met de hitte van het water en de tijdsduur van het pocheren maar als je de truc doorhebt dan lukt het super goed! Net op tijd voor deze lekkere Paas brunch tip dus! Geniet allemaal van je Paasweekend en vooral natuurlijk het heerlijke eten!

15 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 2 harde broodjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • klein teentje knoflook
  • 1 citroen
  • chili poeder
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Zet een grillplaat / pan klaar en laat deze heet worden. Zet ook een pannetje met water op het vuur. Verhit deze maar laat het water net niet koken.

Pel de knoflook, snijd deze over de helft en pers de knoflook uit in een beetje olie. Snijd de broodjes over de helft en smeer de binnenkant in met de olie/knoflook mix. Leg de broodjes op de grill.

Zet nu 2 kommetjes klaar voor de eieren, doe hierin een ruim stuk huishoudfolie. Breek de eieren in het kommetje en knoop de huishoudfolie dicht. Leg de eieren voorzichtig in het bijna kokende water. Pocheer de eieren voor ongeveer 5-6 minuten.

Prak ondertussen met een vork de rijpe avocado op een plank of bord. Pers het citroensap uit en sprenkel wat citroensap er doorheen, breng de avocado op smaak met wat peper, zout en chilipoeder. Hak ook de peterselie fijn.

Nu gaan we het bord opmaken. Leg het gegrilde broodje op het bord. Smeer de onderkant in met de geprakte avocado, leg hierop een gepocheerd eitje (uitgepakt uit de folie), strooi hier wat peper en zout en peterselie overheen. Let het kapje van het broodje erop. Genieten maar!!!