Tijd voor weer een smaakvolle en frisse salade! Avocado, appel en feta vormen echt een hele fijne combinatie en de dressing met mosterd geeft het geheel een beetje pit!

Avocado appel salade
20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 avocado
  • 1 appel
  • 50 gr feta
  • 1 lenteuitje
  • een handjevol pijnboompitten
  • 1 theelepel mosterd
  • olijfolie
  • citroensap van ½ citroen
  • zout en peper

Zo maak je het:

Begin met de bereiding van de dressing. Zowel avocado als appel kunnen een beetje verkleuren als je ze geschild hebt. De kans is erg groot dat je dit een beetje tegengaat als je er citrus overheen doet. Omdat er citrus in de dressing zit, werkt dit ook prima. Dus begin met een schaaltje om de dressing in te maken, doe hierin de olijfolie, het citroensap, de mosterd, wat peper en wat zout. Roer alles met een garde stevig door elkaar totdat er een gladde, lichtgele, bijna gebonden saus ontstaat.

Zet het sausje even opzij. Schil de avocado en haal de pit eruit. Schil de appel en haal het kroostje eruit. Snijd daarna de avocado en appel in schijfjes. Leg ze op een bord of in een schaal. Snijd het lenteuitje in kleine schijfjes en strooi deze over de salade. Brokkel de feta er overheen. Sprenkel nu de dressing er overheen. Tenslotte zet je even een kleine bakpan op het vuur. Voeg de pijnboompitjes (zonder boter) toe. Verhit deze tot ze een klein beetje bruin worden en strooi ze over de salade.

Smakelijk!