Bruschetta’s, chips met een dipje en andere hartige snacks samen met een goed glas wijn omschrijft mijn favoriete, slechte gewoonte 🙂 Eerlijk gezegd geniet ik meer van een verse smaakvolle hartige snack dan een stuk chocolade. Zoals al meerdere keren eerder vermeld zijn mijn meest favoriete momentjes die momentjes dat je heerlijk ergens zit met een goed glas wijn, fijn gezelschap, een goed gesprek en eigen gemaakte hapjes. Onderstaande spreads zijn een voorbeeld van een heerlijk hapje voor een tof momentje. Makkelijk en super smaakvol.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Basis gegrilde paprika spread

pointed pepper dip

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s
  • peterselie
  • ½ rode peper
  • ½ citroen
  • zout en peper

Het is bij deze spread het lekkerst om de paprika zonder schil te gebruiken. Gril de paprika’s 20 minuten in de oven om ze gemakkelijk te ontvellen. Zorg ervoor dat je de paprika’s regelmatig draait zodat alle kanten van het vel kunnen blakeren onder de gril. Haal de paprika’s eruit en laat ze even afkoelen. Pel daarna voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kun je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.

Snijd de paprika’s in grove stukken en doe ze in een kom waar je gemakkelijk met je staafmixer in kan of in de blender (ja hoor istie weer :)). Hak de peterselie fijn en doe deze bij de paprika in de kom. Houd wat apart voor de garnering. Snijd het pepertje open en verwijder de zaadlijsten. Hak het pepertje fijn en voeg deze toe aan de paprika. Pers de citroen uit en voeg dit ook toe. Pureer alles met je staafmixer of in de blender. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

TIP: Deze spread is erg fris van smaak, een beetje tegen het zoete aan. Het is daarom lekker om dit te combineren met een iets zwaardere smaak van bijvoorbeeld knoflook en pesto. Een geroosterd broodje met olijfolie en knoflook als ondergrond en een paar druppels pesto erop maken dit een heerlijke bruschetta combinatie!!

Paprikaspread met zwarte olijven

pointed pepper dip

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s
  • ½ potje zwarte olijven zonder pit
  • peterselie
  • ½ rode peper
  • ½ citroen
  • zout en peper

Gril de paprika’s 20 minuten in de oven om ze gemakkelijk te ontvellen. Zorg ervoor dat je de paprika’s regelmatig draait zodat alle kanten van het vel kunnen blakeren onder de gril. Haal de paprika’s eruit en laat ze even afkoelen. Pel daarna voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kun je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.

Snijd de paprika’s in grove stukken en doe ze in een kom waar je gemakkelijk met je staafmixer in kan of in de blender. Hak de peterselie fijn en doe deze bij de paprika in de kom. Houd wat apart voor de garnering. Snijd het pepertje open en verwijder de zaadlijsten. Hak het pepertje fijn en voeg deze toe aan de paprika. Pers de citroen uit en voeg dit ook toe. Laat de olijven uitlekken en voeg deze toe aan de paprika’s. Pureer alles met je staafmixer of in de blender. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

TIP: Lekker als bruschetta; rooster een broodje in de oven met olijfolie en knoflook (Klik hier voor een volledige uitleg voor het maken van bruschetta’s). Smeer de broodjes in met de paprika – olijven spread. Leg wat plakjes olijf en wat peterselie op het broodje.

Paprikaspread met feta

pointed pepper dip with feta

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s
  • 75 gr feta kaas
  • peterselie
  • ½ rode peper
  • ½ citroen
  • zout en peper

Gril de paprika’s 20 minuten in de oven om ze gemakkelijk te ontvellen. Zorg ervoor dat je de paprika’s regelmatig draait zodat alle kanten van het vel kunnen blakeren onder de gril. Haal de paprika’s eruit en laat ze even afkoelen. Pel daarna voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kun je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit.

Snijd de paprika’s in grove stukken en doe ze in een kom waar je gemakkelijk met je staafmixer in kan of in de blender. Hak de peterselie fijn en doe deze bij de paprika in de kom. Houd wat apart voor de garnering. Snijd het pepertje open en verwijder de zaadlijsten. Hak het pepertje fijn en voeg deze toe aan de paprika. Pers de citroen uit en voeg dit ook toe. Pureer alles met je staafmixer of in de blender. Kruimel de feta klein en roer deze door de paprika spread heen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

TIP: Lekker als bruschetta; rooster een broodje in de oven met olijfolie en knoflook (Klik hier voor een volledige uitleg voor het maken van bruschetta’s). Smeer de broodjes in met de paprika – feta spread. Leg wat kruimels feta en wat peterselie op het broodje.