Warme zalmrolletjes met spinazie en kruidenkaas. Een heel mooi bijgerechtje! Makkelijk, lekker en bijzonder.

Zalmrolletjes met spinazie en verse kruiden
20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 8 rolletjes:

  • 300 gr gerookte zalm
  • verse bladspinazie (handvol)
  • 200 gr ricotta
  • verse basilicum
  • verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de basilicum en peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd deze fijn. Pel de knoflook, snijd deze door de helft, verwijder de wortel en pers de knoflook uit in een mengkom. Voeg de kruiden, zout en peper, de ricotta hieraan toe. Meng alles tot een gladde kruidenkaas.

Leg de lapjes zalm uitgespreid op een plank of bord. Snijd ze in rechte stukjes van ongeveer 4cm breed en 10 cm lang. Leg hierop een paar grote blaadjes bladspinazie. Leg er daarna een lepel kruidenkaas op.

Probeer er nu strakke opgerolde rolletjes van te maken.

Doe een beetje olijfolie in een platte ovenschaal en leg de zalmrolletjes erin.

Zet de zalmrolletjes 15 minuten in de oven.

Smakelijk!

Zalmrolletjes met spinazie en verse kruiden
Zalmrolletjes met spinazie en verse kruiden
Zalmrolletjes met spinazie en verse kruiden