Als wij (ik zeg als omdat het er ook wel eens niet van komt… :).. maar we zijn nog steeds vol goede moed!) door de weeks ’s avonds gaan sporten, dan doen we dit meestal meteen na het werk omdat zodra ik ga zitten, ik niet meer overeind kom. Bij terugkomst eten we dan even wat makkelijks. Meestal eten we dan een tosti, maar omdat ik niet zo snel tevreden ben qua eten, kan dit natuurlijk geen ‘gewone’ tosti zijn. Een van mijn specialere tosti’s is deze met tonijn. Super lekker!

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 panini:

  • 1 paninibroodje
  • 1 blikje tonijn
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Jonge kaas
  • Zwarte olijven
  • 1 lenteui
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • peper

Zo maak je het:

Giet de olie uit het blikje tonijn. Doe de tonijn in een mengkom en prak alles al een beetje met een vork.

Pers de citroen uit. Voeg de ui, het citroensap, de crème fraîche, wat paprikapoeder, een beetje peper en een heel klein beetje chilipoeder toe aan de tonijn. Meng alles goed door elkaar totdat er een zachte, smeuïge tonijnsalade ontstaat.

Snijd het paninibroodje over de helft. Smeer een van de helften in met de tonijnsalade. Hak de bosui in dunne ringetjes en verdeel deze er overheen. Doe hetzelfde met de olijven. Als laatste leg je er wat plakjes jonge kaas overheen.

Leg de bovenkant op het broodje en doe het broodje 5 minuten in de grill of in het tosti ijzer.